Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικη Πιτσα



 
 

ΥΛΙΚΑ
Για την πίτσα:

Για την ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, σκληρό

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

7 γρ. μαγιά, ξερή

600-700ml. νερό

70 ml ελαιόλαδο

1 αυγό

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. ζάχαρη


Για την σαλτσα:

800 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 - 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Για την πιτσα:

Ζαμπόν

Μπέικον

Φρέσκα μανιτάρια

Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες

Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες

Ελιές, ροδέλες

Φέτα, τριμμένη

Τυρί gouda, τριμμενο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2’.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.
3Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
4Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 6. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
5Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας.
6Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης, από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
7Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει.
8Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε την πίτσα επάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο την πίτσα, την κόβουμε σε 10 - 12 κομμάτια και την σερβίρουμε ζεστή.
9Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα ζυμάρια.

  πηγη:https://www.giorgostsoulis.com/syntages/pites-tartes/pizza


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σοκολατόπιτα

  Υλικά Για το κέικ: 250   γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250   γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 350   γραμμάρια ζάχαρη 3   κ.σ. κονιάκ 3   κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 5   αυγά 200   ml   νερό 100   γραμμ. κακάο σε σκόνη Για το σιρόπι: 250   γραμμάρια ζάχαρη 500   ml   νερό 75   γραμμάρια κακάο σε σκόνη Για τη γκανάς: 250   γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια 250   γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ψ

Χούμους

  Υλικά  350 γρ. ρεβίθια ξηρά 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα 120 γρ.  ΟΛΥΜΠΟΣ Χυμός από 1 λεμόνι ή λίγο περισσότερο 60 ml.   παρθένο ελαιόλαδο  1 ½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο ½ κ.γ. κύμινο Αλάτι Καπνιστή πάπρικα για σερβίρισμα Διαδικασία Παρασκευής: 1. Μούλιασμα: Βάζετε τα ρεβίθια σε μπολ, μαζί με 2 φορές τον όγκο τους σε κρύο νερό και ρίχνετε 1 κ.γ. σόδα. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν 8 ώρες. 2. Βράζετε τα ρεβίθια: Βάζετε τα ρεβίθια μαζί με το νερό που μούλιασαν στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμη μισό λίτρο νερό και το υπόλοιπο ½ κ.γ. σόδας και τα σιγοβράζετε για 45’ λεπτά – 1 ώρα περίπου (ο χρόνος είναι σχετικός και ανάλογος με το πόσο ‘βραστερά’ είναι τα ρεβίθια σας, οπότε μπορεί να είναι και περισσότερος της ώρας), μέχρι να είναι πλέον πολύ μαλακά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ζεστό νερό στην πορεία. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε στο νερό τους να κρυώσουν. 3. Ετοιμάζετε το ταχίνι: Βάζετε το ταχίνι σε ένα μπολ (μπασίνα). Προσθέτετε σταδιακά 1-2 κουταλιές απ’ το νερό που έβρασαν τα ρεβ