Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικη Πιτσα



 
 

ΥΛΙΚΑ
Για την πίτσα:

Για την ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, σκληρό

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

7 γρ. μαγιά, ξερή

600-700ml. νερό

70 ml ελαιόλαδο

1 αυγό

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. ζάχαρη


Για την σαλτσα:

800 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 - 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Για την πιτσα:

Ζαμπόν

Μπέικον

Φρέσκα μανιτάρια

Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες

Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες

Ελιές, ροδέλες

Φέτα, τριμμένη

Τυρί gouda, τριμμενο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2’.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.
3Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
4Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 6. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
5Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας.
6Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης, από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
7Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει.
8Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε την πίτσα επάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο την πίτσα, την κόβουμε σε 10 - 12 κομμάτια και την σερβίρουμε ζεστή.
9Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα ζυμάρια.

  πηγη:https://www.giorgostsoulis.com/syntages/pites-tartes/pizza


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κρεπες

  Υλικά: 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι 1 ½ κούπα γάλα Εκτέλεση: Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).   Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.   Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.   Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικο...