ΥΛΙΚΑ
Για την πίτσα:
Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι, σκληρό
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
7 γρ. μαγιά, ξερή
600-700ml. νερό
70 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
Για την σαλτσα:
800 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 - 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για την πιτσα:
Ζαμπόν
Μπέικον
Φρέσκα μανιτάρια
Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
Ελιές, ροδέλες
Φέτα, τριμμένη
Τυρί gouda, τριμμενο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2’.
πηγη:https://www.giorgostsoulis.com/syntages/pites-tartes/pizza
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου